fbpx
+45 2224 8510

40×40 i sort/sølv svæveramme 3200,-

40×40 i sort/sølv svæveramme 3200,-

40×90 i sort/sølv svæveramme 4500,-

40×40 i sort/sølv svæveramme 3200,-

40×40 i sort/sølv svæveramme 3200,-

80×80 i sort/sølv svæveramme 6000,-

80×80 i sort/sølv svæveramme 6000,-

40×40 i sort/sølv svæveramme 3200,-

40×40 i sort/sølv svæveramme 3200,-

80×80 i sort/sølv svæveramme 6000,-

Mine erotiske billeder.

Af Billedkunstner Gitte Toft.

 

Billederne du kan se her har fokus på det smukke og enkle i kvindekroppen. Jeg har malet den type billeder i flere år og det startede egentlig fordi jeg var medlem af kunstnergruppen Art5 i Randers. Gruppen Art5, som bestod af 2 meget forskellige fotografer og 3 billedkunstnere. Vi havde netop det tema på programmet: at udfordre gruppens medlemmer på deres kunnen samt at udstille 2 gange årligt. Vi valgte sammen et emne, i det her tilfælde: Erotik. Det var op til medlemmerne at fortolke det. Det kom der en fantastisk udstilling med stort besøgstal ud af. Erotik er populært, det er der ingen tvivl om.

Nu er jeg jo primært landskabsmaler og det tog mig lidt tid at overføre det til billeder med et erotisk tema. Det der fascinerer mig ved landskabsmaleriet, er primært lys og skygge virkningen. Og det at man går fra mørke til lysere og lysere toner for at få dybden i motivet frem. Så da jeg for alvor skulle i gang med opgaven, tænkte jeg at jeg måtte gå helt ud til yderkanterne i farveskalaen. Netop for at illustrere at jeg faktisk også, rent kunstnerisk og personligt, bevægede mig ud til mine egne grænser. Jeg fandt ret hurtigt ind til en linje i billederne. Jeg skar uinteressante detaljer som hænder, ansigter osv. væk. Jeg fandt det rene, smukke i kroppen frem, de runde, flotte former. Og så tog maleriet fart. Jeg bruger kun 2 farver, Paynes gray og Titanium hvid, og så opstår alle de smukke grå nuancer i farverne ind i mellem nærmest af sig selv. I starten eksperimenterede jeg meget med flere lyskilder, men fandt at her er en lyskilde det bedste. Altså at kroppen kun bliver belyst et sted fra og sådan har mine kvindemalerier set ud siden. Rene og smukke.

De erotiske billeder har bragt mig flere spændende opgaver. Blandt andet havde et par set den første udstilling jeg havde. De var begge meget begejstrede for udtrykket i billederne. De gik dog tomhændede fra udstillingen, men et par uger senere ringede kvinden og bad mig male et billede af hende selv i samme stil. Billedet ville hun give sin mand i sølvbryllupsmorgengave. Som sagt, så gjort og det blev et fabelagtigt billede, for hun var en rigtig flot kvinde. Nu skulle man måske tro at det billede forblev i deres soveværelse. Men det var ikke tilfældet her. Snakken var faldet på den lidt specielle morgengave under festen og resolut havde hun hentet det og frisk og stolt spankuleret rundt mellem gæsterne og vist billedet af sig selv frem. Herligt, frisindet og modigt.

Denne erotiske udstilling, kaldet BLACK BODY bliver hængt op i GALLERI SKAGEN  løbet af torsdag den 22/11, så den er klar på Black Friday og hænger julen over.